Kampeeravonturen

Ode aan de NS-wandeling

Tot een half jaar geleden had ik nog geen auto tot mijn beschikking en schreef ik een ode aan de NS-wandeling. Het was het begin van mijn wandelavonturen als volwassene, tegenwoordig brengt mijn Citroën Saxo mij overal waar ik maar heen wil. Toch pak ik nog geregeld de trein en daarom een speciaal plekje voor deze ode aan de NS-wandeling.


Beste NS,

Als je opgroeit in Drenthe, realiseer je je niet dat je opgroeit in weelde. Dat besef komt pas als je in de stad gaat wonen, voor mij werd het Groningen. Heerlijk vond ik het leven in de stad als student, maar nu, als ex-student mis ik de bossen en heidevelden van Drenthe. Een rijbewijs zit in de portemonnee, maar helaas staat er geen auto voor de deur. Alleen de fiets en mijn OV-chipkaart brengen mij ergens heen. Helaas niet zo gemakkelijk naar de natuur, dacht ik tot een jaar geleden.

Toen ontdekte ik de NS wandelingen. Wandelen van station naar station door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Mijn eerste wandeling werd ook meteen een klapper van jewelste, de Veluweroute. Voor het eerst zag ik met eigen ogen de Posbank en wauw, dat was de reis meer dan waard. Ongeveer 1 keer in de maand trek ik er met de NS op uit om mijn hunkering naar de natuur te bevredigen. Het is even reizen vanuit Groningen, ik ben al gauw zo’n 2 uur onderweg, maar die 2 uur kom ik met gemak door met een goed boek. Uitgerust begin ik aan de wandeling en moe maar voldaan stap ik de trein weer in terug naar huis. De NS brengt mij weer veilig terug naar de hectiek van de stad, maar neemt mij net zo lief weer mee naar de stilte van de natuur.

Dankjewel NS.

Een Stadjer met liefde voor de natuur.

Een gedachte over “Ode aan de NS-wandeling”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s