Drenthe, OV bereikbaar, Paaltjesroute

Spier ‘Kibbelhoek wandeling’ ~ 6km

Ontdek een andere kant van het Dwingelderveld, vrij letterlijk want de Kibbelhoek wandeling ligt aan de andere kant van de parkeerplaats bij de Boslounge. Laat je niet uit het veld slaan door het geluid van de snelweg aan het begin, dat verdwijnt vanzelf. Tenzij je even een uitstapje maakt naar de uitkijktoren ‘Het Schaap’ aan de A28, vanaf hier kun je een prachtige zonsopgang aanschouwen. De wandelroute die luistert naar de naam Kibbelhoek leidt je langs vele vennen en heidevelden maar ook over brede zandpaden en smalle bospaadjes door betoverende beukenbossen. Steek de weg over en ontdek deze kant van het Dwingelderveld met deze leuke paaltjesroute van Staatsbosbeheer.

Benieuwd naar mijn wandelavontuur? Lees dan hieronder verder. Meer geïnteresseerd in het praktische gedeelte? Klik dan HIER.


Het is krabben deze zaterdagochtend, met onze wintermutsen op gaan we met de Saxo op weg naar de boslounge in Spier. Ik was enigszins bevreesd voor de drukte, maar het parkeerterrein was nog niet voor de helft vol. Mooi. We steken de weg over en lopen het koude bos in. Onze ademwolkjes verraden onze aanwezigheid, het bos is bedekt met een laagje ijs, magisch. Magischer wordt het als we aankomen bij één van de open vlakten die deze wandeling rijk is. Een waterig zonnetje schijnt op een bevroren grasveld, een witte vlakte ligt voor ons. Ik kan niet stoppen met foto’s maken en mijn vriendin maakt van de nood een deugd en poseert met de zon. Wat kan de natuur toch prachtig zijn!

De Kibbelhoek wandeling is maar 6 kilometer lang maar laat je wel het Dwingelderveld op zijn best zien. Heidevelden, open vlaktes, waterplassen, beukenbossen, brede zandpaden en smalle bospaadjes, het is optimaal genieten op dit korte rondje. De keutels verraden de aanwezigheid van een schaapskudde, halverwege de route zien we de schapen ons op een afstand aankijken. Mijn vriendin probeert ze te lokken door verschillende dierengeluiden te maken, maar heeft geen succes. (Goh.) Het zijn de enige dieren die we zien op deze wandeling maar koning Winter maakt veel goed. Het is koud, echt winter koud, maar met stevig doorwandelen merken we daar op een gegeven moment niks meer van. Toch is de warme chocolademelk met slagroom en appeltaart op het eind bij de boslounge niet vervelend.

De Kibbelhoekwandeling is echt een prachtige wandeling voor iedereen. Niet te lang, maar toch lang genoeg om het idee te hebben even weg te zijn van alle dagelijkse hectiek. Voor iedereen zit er wat bij, bos, open vlakten, heidevelden en plassen, genieten dus maar!


Praktische wandel informatie

Naam wandelroute: Kibbelhoekwandeling Staatsbosbeheer

Wandelafstand: 6 km

Kleur paaltje: rood

Startpunt: Boslounge Spier

Parkeergelegenheid: parkeerplaats Oude Postweg Spier

OV start- en eindpunt: bushalte Spier Dwingelderveld

Hond toegestaan: ja, aangelijnd

Horeca: Boslounge Spier

Online routebeschrijving: website Staatsbosbeheer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s