Kampeeravonturen

Mini wandelvakantie op de Utrechtse Heuvelrug

In 2019 ging ik op een mini wandelvakantie op de Veluwe. Ik verbleef voor het eerst in een trekkershut op camping Beek en Hei in Otterlo. In de drie dagen dat ik er was liep ik 4 wandelingen en zette ik voor het eerst voet in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het was een hele ervaring, eentje die voor herhaling vatbaar was. Dus besloot ik in de eerste maand van 2021 weer een mini wandelvakantie te plannen. Omdat mini wandelvakanties altijd een goed idee zijn!


HET teken van het universum

De keus voor de locatie was eigenlijk snel gemaakt. Op Instagram werd ik jaloers gemaakt met de omgeving van Austerlitz. “Als je van bos houdt moet je hier zijn” werd er tegen mij gezegd. Toen ik ook nog eens de wandelgids van de Utrechtse Heuvelrug in een minibieb in Groningen aantrof was dat voor mij HET teken van het universum dat mijn bestemming de Utrechtse Heuvelrug werd. Austerlitz om nog preciezer te zijn, maar een overnachtingsplek vinden bleek nog wel een kleine uitdaging.

Gezocht: slaapplek

Ondanks dat het een super toeristische bestemming is door de piramide die er te vinden is, leverde de zoektocht ‘trekkershut Austerlitz’ niks op. Kamperen met de tent was uitgesloten aangezien ik daar nog niet de juiste spullen voor heb. Dus zocht ik mijn toevlucht tot AirBnB. Daar vond ik de perfecte locatie op een vakantiepark in Woudenberg. (Ben je benieuwd naar de precieze AirBnB, stuur mij dan even een e-mail.) Het contact verliep snel en soepel en met een dag was mijn mini wandelvakantie een feit!

4 dagen op avontuur

Ik hoefde er niet meteen weken alleen vandoor, een lang weekend was ook prima. Het is praktischer qua werken; het scheelt een heleboel vrije dagen/vakantiedagen, mijn vriendin vindt mijn ‘hutje op de hei’-avonturen prima, maar het moet niet te lang duren en eigenlijk zijn 4 dagen weg precies genoeg om ook echt dat vakantiegevoel te hebben. Het draait in deze dagen allemaal om wandelen. Het is een kwestie van opstaan, ontbijten, spullen pakken en gaan. Het leven is ineens zo simpel!

Weersvoorspelling: regen, regen, regen

Ik had een duidelijk doel met deze mini wandelvakantie, namelijk de 17 kilometer lange wandeling in Austerlitz maken uit het wandelboekje ‘Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug’. Daarvoor moest ik de minst regenachtige dag uitkiezen, want helaas, ik had het “geluk” dat het de twee volle dagen dat ik er zou zijn, het zou gaan regenen. Balen natuurlijk, maar niks aan te doen. Tijdens mijn mini wandelvakantie op de Veluwe regende het ook en toen had ik ook plezier voor tien. Lang leven de regenhoes voor de rugtas, mijn waterdichte winterjas en de daglenzen die ik in de koffer stopte.

Het simpele leven

De wandeling van Austerlitz is gemaakt evenals drie andere wandelingen die ik notabene te voet kon starten vanaf de camping. Mijn verblijf bleek echt een goede uitvalsbasis voor deze mini wandelvakantie. Het was een heerlijk plekje om aan het einde van de middag terug te keren, mijn spullen te laten drogen op de verwarming en met een kop koffie onder een kleedje op de bank een boek te lezen. De Utrechtse Heuvelrug heeft mij betoverd, WAT een prachtige omgeving. Ik was er eigenlijk veel te kort want er is nog zoveel meer moois te ontdekken. Daarom kan het bijna niet anders dat ik hier nog een keer terug ga komen. Misschien wel tijdens een minder mini wandelvakantie en misschien mag het vriendinnetje dan ook wel mee.


De wandelingen die ik maakte:

Een gedachte over “Mini wandelvakantie op de Utrechtse Heuvelrug”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s