Wandelroutes op maat

Wandelroutes op maat voor logies

Leuk dat semi-verloren stapeltje papieren met wandelroutes in de buurt van de lokale VVV bij de receptie. Maar hoeveel leuker is het als er een prachtig ontworpen, persoonlijke routebrochure ligt, waarmee de gast zo vanaf de voordeur of de tent op pad kan? Geen gedoe voor de gast om een plekje op die toch al overvolle parkeerplaats bij het startpunt te vinden. Nee, zij lopen zo vanaf het hotel, de bed en breakfast of de camping de route op.

Een unieke kans voor jou en de gast!

Als eigenaar heb je wel genoeg andere dingen aan je hoofd dan wandelroutes voor je gasten te ontwerpen. Die foldertjes van de VVV zijn toch ook prima? En gasten hebben toch zelf internet, daar liggen de gratis wandelroutes voor het oprapen. Waarom zou je investeren in een persoonlijke routebrochure? Omdat gasten net dat beetje extra aandacht waarderen. Zo de deur uitlopen en een mooie, gedegen wandelroute starten waar je als gast zelf geen enkel werk van hebt gehad. Hoe heerlijk is dat! Ik help je hier graag bij. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Thema wandelroutes

Jij kent je gasten als de beste en weet waar er behoefte aan is. Daarom kom ik graag eerst langs om kennis te maken en de wandelroute wensen te inventariseren. Uitgangspunt van de wandelroute op maat is dat de gast zo vanaf het terrein de wandeling start. Wat voor wandeling het dan precies wordt is geheel afhankelijk van de omgeving en jouw wensen. Wil je één wandelroute of liever meerdere, verschillende afstanden of meerdere thema´s, het is allemaal mogelijk!

Hieronder zie je enkele voorbeelden van thema wandelingen die mogelijk zijn. Maar heb jij een beter idee, of leent de omgeving zich voor een hele andere invalshoek, dan ga ik daar uiteraard met plezier mee aan de slag!

Hemelse hondenroute

Krijg jij veel gasten met honden over de vloer? Dan is de kans groot dat ze een wandeling maken met hun trouwe viervoeter. De hond moet toch minstens drie keer per dag uit, waarom dan geen mooie wandelroute op maat aanbieden? Misschien bevindt jouw logies zich in de buurt van een hondenlosloopgebied, dan hebben we natuurlijk de jackpot te pakken. Maar niet elke hondenbezitter is gecharmeerd van een hondenlosloopgebied, dus een alternatief is eigenlijk altijd wenselijk. Vergeet niet dat een chihuahua minder ver loopt dan bijvoorbeeld een border collie, verschillende afstanden zijn daarom ook mogelijk om op te nemen in het routeontwerp.

Gezinswandeling

Verblijven er veel gezinnen met (kleine) kinderen, dan ontwerpen we een leuke speelse wandelroute die ook de kleintjes kunnen bijbenen. Misschien wel in de vorm van een korte speurtocht of met educatieve opdrachtjes in de natuur. In de routebrochure is natuurlijk meer mogelijk dan alleen dat kaartje en de saaie routebeschrijving. Wat te denken van zoekopdrachtjes als het vinden van een berkenblad, het spotten van een merel en het rapen van vijf eikeltjes. Dit alles begeleid met een korte educatieve tekst in begrijpelijk taal voor de kinderen en een kleurplaat voor thuis om rustig na te genieten.

Kilometervreters

Zie jij je gasten s ‘ochtends vertrekken in wandeloutfit en komen ze aan het einde van de middag weer terug met de modder nog vers op de schoenen? Dan heb je misschien wel de echte kilometervreters in huis. Ook voor dit type gast ontwerp ik graag mooie wandelroutes. We gaan uit van een basisroute van 15 kilometer, met de mogelijkheid tot uitbreiding. Zo is dit type wandelroute niet alleen voor de echt verstokte lange afstandslopers interessant maar ook voor de mensen die 10 kilometer eigenlijk net wat te weinig vinden.


De routebrochure

De routebrochure is dé wandelgids voor jouw gasten. Verwacht niet zo´n saai wit papiertje met een kaart en een in Times New Roman geschreven routebeschrijving. Nee, dit is namelijk ook jouw visitekaartje naar de gast. Daar gaan we natuurlijk werk van maken.

Binnenkort vind je hier voorbeelden van mogelijke routebrochures.

Wat er in ieder geval in de routebrochure opgenomen wordt is de link naar het GPX bestand, een korte uitleg over het gebruik van een GPS-app, de routekaart en de geschreven routebeschrijving. In overleg zijn er extra elementen toe te voegen zoals omgevingsinformatie, eventuele aanwezige horeca en meer om de brochure helemaal naar jouw smaak te ontwerpen.


Mijn werkwijze

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar hoe nu verder? Dat leg ik je hieronder graag stapsgewijs uit.

Stap 1

Je bent enthousiast en neemt contact met mij op en reken maar, jouw enthousiasme is aanstekelijk. Meteen duik ik het internet op om jouw logies te bekijken, de omgeving te ontdekken en globaal de route mogelijkheden in kaart te brengen.

Stap 2

Ik kom langs voor een kennismakingsgesprek om de wensen te inventariseren en natuurlijk een eerste echte glimp op te vangen van de omgeving. Met alle wensen genoteerd rij ik naar huis om een projectplan te maken dat ik via de mail met je deel. Pas na goedkeuring ga ik aan de slag.

Stap 3

Tijd om naar buiten te gaan! Ehh, tijd om weer achter die laptop te kruipen. Eerst ontwerp ik een wandelroute in een GPX programma. Van bovenaf zie je toch een stuk beter de mogelijkheden dan op de grond. Tevens duik ik in deze fase in de cultuurhistorie van de omgeving en breng ik eventuele horeca en bezienswaardigheden in kaart.

Stap 4

Nu ga ik wel naar buiten, om te kijken of de wandelroute echt zo mooi en leuk is als ik dacht. Misschien zijn er wel mooiere paadjes, of is een wandelpad recent afgesloten, het kan zomaar gebeuren dat de ontworpen wandelroute in het veld compleet gewijzigd moet worden. Dit is tevens het moment om mooie foto´s te schieten voor in de brochure.

Stap 5

Eenmaal thuis verwerk ik de eventuele wijzigingen en ga ik aan de slag met de routebrochure. Bijna klaar! Want voordat het naar de drukker gaat moet het natuurlijk eerst de goedkeuring van jou krijgen. Na goedkeuring gaat het naar de drukker en kom ik het persoonlijk afleveren. Je bent nu de eigenaar van je eigen wandelroute!

Kosten

Wat mag dat allemaal kosten, vraag je je misschien af. Dat is geheel afhankelijk van jouw wensen en hoe uitgebreid de routebrochure moet worden. Ik kom gratis langs voor een kennismakingsgesprek waar we bij gelijkgestemdheid samen een totaalprijs overeenkomen.


Ben je enthousiast geworden? Vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan!