Over mij

Hoi! Mijn naam is Tamara, geboren in 1991, wonend in Groningen samen met mijn vriendin Chris, kat Bridget en sinds 2021 met hond Maeve. Ik ben opgegroeid in de bossen van het Drents-Friese Wold en kan mij hierdoor oprecht bevoorrecht noemen. Uren heb ik rond gezworven tussen de bomen, vogels en andere bosbewoners. Veelal alleen, soms met mijn moeder of vriendin. Het liefst trek ik er alleen op uit, met mijn rugtas en telefoon. Over een route van 10 kilometer doe ik gerust 3 uur, ik ben geen van A naar B wandelaar. Ik kijk om mij heen, laat mij verrassen door de natuur en sta bij het minste geringste stil om mij te verwonderen en het vervolgens op de foto te zetten zodat ik het met jullie kan delen.

27 jaar heb ik zonder auto geleefd, met mijn verhuizing naar de stad was de frustratie vaak groot dat ik niet zomaar het bos in kon. Het was altijd een hele onderneming, uitzoeken of het mogelijk was om er met het openbaar vervoer te komen en of ik wel weer terug kon komen. Gelukkig waren daar de wandelroute’s van de NS en de Groene Wisselwandelingen. Iemand anders had al uitgezocht hoe ik mooie wandelingen kon maken vanuit het openbaar vervoer. Toch bleef het altijd een hele onderneming, want Groningen ligt nou eenmaal niet heel centraal. Daarom ben ik heel blij met ons autootje die wij nu bezitten, onze mooie Citroen Saxo brengt mij nu overal, zonder al teveel gedoe. De wandelpaden liggen aan mijn voeten!

En de kampeerterreinen! Want dat is een herontdekte hobby die perfect samengaat met mijn wandelpassie. Het liefst verblijf ik op kleinschalige kampeerterreinen midden in de natuur, daarom zijn natuurkampeerterreinen mijn favoriet. Wie houdt er nou niet van wakker worden met fluitende vogeltjes, het zonnetje op de tent om vervolgens je wandeltas in te pakken en op pad te gaan. Dit is echt mijn ultieme droomleven.

WandelMaara is een website waarop ik mijn wandelingen en kampeeravonturen met de wereld deel, dicht bij huis, soms verder weg. Bereikbaar met het openbaar vervoer en het eigen vervoer. Lange afstanden maar ook korte rondjes, bewegwijzerd of vanuit een (digitale) routebeschrijving. Omdat wandelen altijd een goed idee is!

Liefs,

Tamara en Maeve