Drenthe

3x wandelen nabij ’t Nije Hemelriekje

Als er een plek tot de verbeelding spreekt in Drenthe dan is het wel het azuurblauwe water van het Gasselterveld en het nabij gelegen Nije Hemelriekje. Naast dat je er heerlijk kan zwemmen en zonnen kun je er ook heerlijk wandelen. Er starten maar liefst drie wandelroutes vanaf de parkeerplaats die je heel makkelijk aan elkaar plakt tot een mooie wandelroute van 13 kilometer. Liever een korter rondje, kies dan een van de drie mooie paaltjesroutes van 4 tot 4.5 kilometer.


Wil je je vergapen aan het blauwe water, dan start je het beste met deze route. Je duikt eerst even de bossen in maar heb geduld, voor je het weet wandel je langs het water. Vergeet eventueel je zwemspullen niet mee te nemen, want jazeker, je mag hier zwemmen!


Dit is de enige wandelroute waarin je niet langs het water zal lopen. Je wandelt er eigenlijk meteen van weg en gaat juist dieper de bossen in. Het leuke van deze paaltjesroute is dat je hier juist uitgenodigd wordt om je hond mee te nemen. Het heet niet voor niks een Natte Neuzenroute.


Misschien wel mijn favoriete wandelroute in de omgeving van het Nije Hemelriekje. Hier krijg je het beste van beide werelden. En een prachtig wandelpad dwars door hoge varens en je wandelt langs het Gasselterveld. Groen en blauw komen hier mooi samen.


De 13 kilometer special

Wil je 13 kilometer lang genieten van de omgeving van het Nije Hemelriekje? Dan plak je heel gemakkelijk de verschillende paaltjesroute aan elkaar. Met welke route je begint is helemaal aan jou. Wil je meteen langs het water lopen, start dan met de Gasselterveldroute en volg de blauwe paaltjes. Aan het eind zal je de witte paaltjes van de Gasselterdennenroute tegen komen en kan je hierop verder lopen en als laatste de Natte Neuzenroute er bij aan plakken. Liever eerst het bos in? Wandel dan de Natte Neuzenroute en volg de gele paaltjes. Op het eind zal je de witte paaltjes tegen komen en kun je de Gasselterdennenroute oppakken en vanuit die route uiteindelijk de blauwe paaltjes volgen. Zo wandel je in totaal 13 kilometer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s