Drenthe, Paaltjesroute

Gasselte Natte Neuzenroute ~ 4.5km

Als hondeneigenaar word je niet altijd overal met open armen ontvangen. Jammer, maar veelal terecht omdat er toch mensen zijn die menen dat bepaalde regels niet voor hen gelden. Daarom is het extra fijn als er speciale wandelroutes zijn voor onze vrolijke viervoeters waar ze lekker los mogen lopen. De Natte Neuzenroute in Gasselte is zo´n voorbeeld. De wandelroute start vanaf de parkeerplaats van het Nije Hemelriekje, hou je hond hier nog even aan de lijn. Pas iets verderop in de route mag de lijn los en kan het snuffelfestijn losbarsten!

Benieuwd naar mijn wandelavontuur? Lees dan hieronder verder. Meer geïnteresseerd in het praktische gedeelte? Klik dan HIER.


Als ik kom aanrijden glinsteren de daken van de vele auto´s op de parkeerplaats mij tegemoet. Gelukkig kwamen de meeste bezoekers voor de zwemplas en niet om te wandelen. Dus loop ik precies de andere kant op, de stilte tegemoet. Of nou ja stilte, de fietstoeristen zijn er ook vroeg bij en dus is het even uitkijken als ik een onverhard graspad naast een sloot verlaat om een fietspad over te steken. De smalle paden zijn bezaaid met dennennaalden en mijn voetstappen worden heerlijk gedempt. Helaas weten de muggen mij alsnog te vinden, zodra ik ook maar een seconde stil sta om een foto te maken vallen ze mij aan. Het flesje Deet tover ik dan ook al snel uit mijn rugtas en ik spray mij van top tot teen in. Ik doe een klein dansje als ik de spray op mijn benen aanbreng en dit dansje is niet van vreugde. Note to self: dit spul prikt op net geschoren benen. Maar het lijkt wel meteen te helpen, de muggen zijn hem gevlogen.

De paaltjesroute gaat over mooie, stille, slingerende bospaadjes en ik kan mij voorstellen dat je hond hier heel gelukkig wordt. Maar ook zonder hond word je hier als wandelaar heel gelukkig. Het bruine bospaadje ruil ik in voor een witte versie waar de groene kleur van de bosjes en bomen mij bijna verblinden. Dan valt mijn oog op een enorm mierennest. Gebiologeerd blijf ik staan kijken naar die kleine beestjes die maar al te druk in de weer zijn. Toch krijg ik er altijd een klein beetje de kriebels van, van al dat gekrioel en ik besluit verder te lopen. Dan kom ik nog een mierennest tegen en nog een en nog een. Wat is dit?! Een wedstrijdje onder de mieren; “wie kan het hoogste nest bouwen?” De een is nog groter dan de ander en ik verbaas mij over de hoeveelheid mieren die zich in dit kleine gebied bevinden. Bizar. De mountainbikers die verderop de bocht door komen hebben geen idee, zij scheuren de bulten zonder blikken of blozen voorbij. Dit is precies de reden waarom ik zo van wandelen hou, je hebt alle tijd om details in je op te nemen. Zoals bijvoorbeeld een klein kunstwerkje dat iemand gemaakt heeft van een afgezaagd stuk boom. Het lijkt erop dat iemand een klein zonnetje heeft willen maken van de plakken hout. Een mannetje van de gemeente met kunst ambities?

Waar de route grotendeels door dicht bos ging kom ik nu uit op een smal pad tussen de struiken. Ik pas er maar net tussendoor. Heerlijk vind ik dit soort paadjes, het geeft een avontuurlijke touch aan je wandelroute. Voor ik het door heb ben ik alweer bijna aan het eind gekomen van deze paaltjesroute. Ik heb een grote lus gelopen en ben nu weer aangekomen bij het smalle slingerpad van eerder die ochtend. Het is ondertussen half twaalf en de temperatuur is al erg gestegen maar nog niet ondragelijk. Dus besluit ik er nog een paaltjesroute achteraan te plakken voordat ik een duik in het water van ’t Nije Hemelriekje neem. Deze wandelroute van Staatsbosbeheer heeft mij kunnen bekoren, ook zonder hond werd ik blij van deze Natte Neuzenroute.


Praktische wandel informatie

Naam wandelroute: Natte neuzen route

Wandelafstand:  4.5 km

Kleur paaltje:  geel

Startpunt: parkeerplaats Nije Hemelriekje

Parkeergelegenheid: verschillende parkeerplaatsen bij het Nije Hemelriekje (let op, van april tot en met september betaald parkeren)

OV start- en eindpunt: 

Honden toegestaan: grotendeels losloopgebied

Horeca: ’t Nije Hemelriekje

Online routebeschrijving: –

Een gedachte over “Gasselte Natte Neuzenroute ~ 4.5km”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s