0-5 km, Drenthe, Drenthe OV

Gasselterveld route ~ 4.5 km

Corona gooit voor veel mensen roet in het eten betreft de zomervakantie. Maar als je ergens wel een instant tropisch vakantie gevoel krijgt, is het wel bij het Nije Hemelriekje in Gasselte. Azuurblauw water, witte zandstranden en een prachtige boslijn op de achtergrond. In deze setting loopt een prachtige, korte wandeling van 4.5 kilometer. Reistijd vanaf Groningen? 35 minuten. Wandeltijd? 1 uur. Tijd om te genieten.


Het is rustig op de parkeerplaats bij het Nije Hemelriek, maar dat zal op warme zomerdagen zeker anders zijn. Er zijn notabene drie, ik herhaal, drie, verschillende enorme parkeervelden. Maar al snel wordt duidelijk waarom dit zo’n populaire bestemming is. De blauwe wandelroute start met een uitzicht op een prachtig, helderblauw meer, met een wit zandstrand. Omdat we niet weten waar deze wandelroute precies heen gaat lopen we een stukje het strand op om ons te verbazen over dit prachtige landschap. Heel natuurlijk is het niet, het was tot voor kort een zandwinningsgebied welke sinds 2017 deels is ingericht als zwemwater voor het publiek. De blauwe paaltjes leiden ons weg van het meer, een kronkelend bospad op. Maar door de bomen zie je een nieuw zwemmeertje opduiken. Hier gaan wij zeker terug komen in de zomer!

We maken een korte klim een heuvel op en dan verdwijnt mijn vriendin het bos in. Ze heeft een bijzondere vogel gehoord en is vastbesloten te ontdekken welke het is. Ik geniet van een prachtige open plek in het bos, ik verwacht hier elk moment een ree te spotten maar daarvoor is het eigenlijk al wat te laat in de ochtend. Beteuterd komt mijn vriendin aangelopen, ze heeft hem niet kunnen spotten. We lopen door het open veld weer het dichte bos in en dan ineens verschijnt daar weer het azuurblauwe water. De rest van de wandeling loopt langs de zandafgraving en is ultiem genieten. Onvoorstelbaar dat we hier in Nederland zulk blauw water kunnen hebben. Een kleine fotoshoot op een overhellende boomstam brengt op ons ideen. Het is net alsof we toch op onze oorspronkelijke zomervakantie bestemming zijn, Slovenie. Ik stuur de foto in de familie whatsapp groep en uiteraard valt mijn moeder voor deze grap, haha.

Deze wandeling is echt een aanrader, je zal je verbazen over deze prachtige plek midden in de bossen bij Gasselte. Wil je optimaal genieten, ga dan vooral in de ochtend wanneer het nog niet zo druk is. Deze wandelroute krijgt een wandelscore van 7.8.

  • OV bereikbaarheid: 9/10

Ik kwam zelf met de auto in verband de Corona maar het Nije Hemelriek is te bereiken met het OV. Buslijn 312 vertrekt elk uur vanaf station Groningen richting de bushalte N34 in Gasteren.Vanaf daar is het nog 20 minuutjes wandelen naar het startpunt van de route. Met de auto ben je er met een half uur en er is ruim voldoende parkeergelegenheid. 

  • Wandelpaden: 8/10

De gehele route is onverhard en duidelijk aangegeven met blauwe wandelpaaltjes. Je loopt over smalle, kronkelende bospaden en rechte maar smalle zandpaden. Geen brede wandelpaden op deze route wat de wandeling een knus gevoel geeft. 

  • Dierenvriendjes: 7/10

We hebben alleen veel vogels gezien en gehoord, maar op een vroeger of juist later tijdstip op de dag zou je hier best wat wild kunnen spotten. 

  • Kluizenaarsgehalte: 7/10

Wij kwamen op deze donderdagochtend in mei een handjevol mensen tegen. Maar later op de dag of in de zomer zal dit wel anders zijn. De grote hoeveelheid parkeergelegenheid laat zien dat het een populaire bestemming is. 


Praktische wandel informatie

Naam wandelroute: Gasselterveld route van Staatsbosbeheer

Wandelafstand: 4.5km

Startpunt: P1 Nije Hemelriek

Parkeergelegenheid: P1 Nije Hemelriek

OV start- en eindpunt: bushalte N34 Gasselte

Horeca: Restaurant ’t Hemelriek bij het start- en eindpunt.

Online routebeschrijving: Nee

2 gedachten over “Gasselterveld route ~ 4.5 km”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s