Drenthe, OV bereikbaar, Paaltjesroute

Gasselte ‘Gasselterveld route’ ~ 4.5 km

Azuurblauw water, witte zandstranden en een prachtige boslijn op de achtergrond. Je waant je in Gasselte op een tropisch eiland en Scandinavië tegelijk. In de volksmond is deze zwemplas ook wel bekend als het Nije Hemelriekje, maar officieel is dit alleen de kleine zwemplas bij de gelijknamige horeca gelegenheid. De grote plas en het omliggende natuurgebied heet het Gasselterveld. Precies hier loopt een prachtige paaltjesroute. Volg de blauwe paaltjes en laat je betoveren door dit unieke stukje Drenthe.

Benieuwd naar mijn wandelavontuur? Lees dan hieronder verder. Meer geïnteresseerd in het praktische gedeelte? Klik dan HIER


Wandelen rondom het Gasselterveld

Het is rustig op de parkeerplaats bij het Nije Hemelriek, maar dat zal op warme zomerdagen zeker anders zijn. Er zijn notabene drie, ik herhaal, drie, verschillende enorme parkeervelden. Maar al snel wordt duidelijk waarom dit zo’n populaire bestemming is. De blauwe wandelroute start met een uitzicht op een prachtig, helderblauw meer, met een wit zandstrand. Omdat we niet weten waar deze wandelroute precies heen gaat lopen we een stukje het strand op om ons te verbazen over dit prachtige landschap. Heel natuurlijk is het niet, het was tot voor kort een zandwinningsgebied welke sinds 2017 deels is ingericht als zwemwater voor het publiek. De blauwe paaltjes leiden ons weg van het meer, een kronkelend bospad op. Maar door de bomen zie je een nieuw zwemmeertje opduiken. Hier gaan wij zeker terug komen in de zomer!

We maken een korte klim een heuvel op en dan verdwijnt mijn vriendin het bos in. Ze heeft een bijzondere vogel gehoord en is vastbesloten te ontdekken welke het is. Ik geniet van een prachtige open plek in het bos, ik verwacht hier elk moment een ree te spotten maar daarvoor is het eigenlijk al wat te laat in de ochtend. Beteuterd komt mijn vriendin aangelopen, ze heeft hem niet kunnen spotten. We lopen door het open veld weer het dichte bos in en dan ineens verschijnt daar weer het azuurblauwe water. De rest van de wandeling loopt langs de zandafgraving en is ultiem genieten. Onvoorstelbaar dat we hier in Nederland zulk blauw water kunnen hebben. Een kleine fotoshoot op een overhellende boomstam brengt op ons ideeën. Het is net alsof we toch op onze oorspronkelijke zomervakantie bestemming zijn, Slovenië. Ik stuur de foto in de familie whatsapp groep en uiteraard valt mijn moeder voor deze grap, haha.

Deze wandeling is echt een aanrader, je zal je verbazen over deze prachtige plek midden in de bossen bij Gasselte. Wil je optimaal genieten, ga dan vooral in de ochtend wanneer het nog niet zo druk is of op een niet zonovergoten dag.


Praktische wandel informatie

Naam wandelroute: Gasselterveld route

Kleur paaltjes: blauw

Wandelafstand: 4.5km

Startpunt: P1 Nije Hemelriek

Parkeergelegenheid: P1 Nije Hemelriek

OV start- en eindpunt: bushalte N34 Gasselte

Honden toegestaan: Aangelijnd maar niet op het strand en in het water

Horeca: Restaurant ’t Hemelriek bij het start- en eindpunt.

Online routebeschrijving: Nee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s